Protivpožarna vrata

Jednokrilna i dvokrilna čelična vrata sa protivpožarnom žaluzinom

Štok vrata je od čeličnih profila. Krilo se sastoji od čelične konstruk-cije sa ispunom od sloja otporne termoizolacije klase do F-120 minuta, a obostrano su obložena čeličnim limom debljine do 1.0 mm. U krilo vrata se ugradjuje protivpožarna žaluzina, dimenzija prostrujne žaluzine je promenljiva u zavisnosti od tehničkog projekta. Uloga žaluzine je da obezbedi nesmetan protok vazduha, dok u slučaju požara dolazi do njenog ekspandiranja i žaluzina postaje protivpožarna barijera.

Vrata su snabdevena odgovarajućim okovom i cilindar bravom za zaključavanje. Dihtovanje vrata je izvršeno protivpožarnim gumenim dihtunzima, kao i intumex termo ekspandirajućom trakom.

Ovakav tip vrata se često koristi na objektima i prostorijama gde je potrebno očuvati protok svežeg vazduha, najčešće su to prostorije sa hemikalijama, grejne podstanice, trafo stanice, itd…

  • Finalna obrada vrata je bojenje bojom za metal uz prethodnu antikoro-zivnu zaštitu u vidu osnovne boje.
  • Zahvaljujući našoj fleksibilnoj proizvodnji vrata možemo prilagoditi estetskim zahtevima investitora u vidu bojenja vrata po RAL karti i oblaganjem raznim pločastim materijalima po izboru investitora.
  • Takođe ako je to potrebno vrata se mogu opremiti dodatnom protivpožarnom opremom kako elektronskom tako i mehaničkom.
  • Pored standardnih dimenzija proizvodimo i vrata po meri investitora.